Mimari&Tasarım

Doğru Stüdyo Daire Dekorasyonu ile Evinizi Geniş Gösterin

stüdyo daire dekorasyonu

Son günlerde stüdyo dairelerin adını çok sık duymaktayız. Kira maliyeti daha az olduğu için yalnız yaşayan bireylerin ilk tercihi olan bu tarz evlerde ilk endişe nasıl bir stüdyo daire dekorasyonu yapacağıdır. Stüdyo dairelerde yaşamayı tercih ederken tereddüt eden pek çok insan özel alan ihtiyaçlarının tam olarak karşılanamayacağından endişe eder. Ancak bu konuyla ilgili endişelenmeye hiç gerek yok. Birkaç dekorasyon önerisiyle stüdyo dairenizi daha büyük bir alana dönüştürme şansı elde edebilirsiniz. Evinizde çelik kapı dâhil her alanda yapacağınız ufak dokunuşlar farklılık yaratacaktır. Bu yazımızda stüdyo daireleri işlevsel olarak dekore etmenin önemli noktalarını sizler için bir araya getirdik. Stüdyo daire dekorasyonu nasıl yapılır, hangi unsurlara dikkat etmeniz gerekir gibi önemli konuyla ilgili merak ettiğiniz her detay yazımızda. Eğer siz de stüdyo daireniz için farklı dekorasyon fikirlerine göz atmak istiyorsanız bütün sorularınızın yanıtlarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Stüdyo Daire Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Öğrenciler, tek başına yaşamak isteyenler ya da daha ufak alanlarda hayatını sürdürmeyi sevenler için vazgeçilmez olan daire tipi elbette stüdyo dairedir. 1+0 olarak da bilinen bu konut tipi; yatak odası, salon ve mutfağı özetle bir alanda ihtiyacınız olan tüm bölümleri evin tek odasında sunarak daha kullanışlı bir yaşam alanı sağlıyor. O halde stüdyo daire dekorasyonu nasıl yapılır diye merak ediyorsanız işte yazımızda bu dairede yaşayan ya da yeni taşınacak olan kişiler için önerileri bir araya getirdik. Stüdyo daire dekorasyonu ile ilgili bütün ayrıntıları sırayla inceleyelim.

Yaşam Alanlarını Bölün

stüdyo daire dekorasyonu

Stüdyo daireler kendi yapıları gereği bütün yaşam ortamınızı tek bir alan içerisinde yansıtır. Eğer bu alanları sınırlarınız belirlemek istiyorsanız bu yaşam alanlarınız bölün. Kendinize özel bir ortam yaratmak için dekoratif aksesuarları ayırıcı olarak kullanın. Eğer stüdyo daireniz zaten geniş ise kitaplıklarla alanınızı tercih ettiğiniz kullanıma göre ayırabilirsiniz. Ancak bu öneriyi gereğinden çok kalabalık oluşturup daireyi boğabileceği için küçük ölçekli stüdyolara tavsiye etmemekteyiz.  Çünkü zaten bir oda var diye düşünüyor olabilirsiniz. Fakat uyuduğunuz ya da yemek yediğiniz ortamları birbirinden ayırmanız gerekir. Ve elbette bunun için tuğlayla örülmüş bir duvara ihtiyacınız yok. Dairenizdeki alanları birbirinden ayırmak için kitaplığınız dışında büyük bitkilerinizden hatta bahçelerde kullanılan çitlerden dahi yararlanabilirsiniz. İsterseniz duvarları daha farklı renklere boyayarak da dairedeki alanları ayırabilirsiniz. Ama alanları bölmek için son dönemlerde oldukça tercih edilen ve odanın genel bütünlüğünü kötü etkilemeyen cam duvarları alternatif olarak düşünmek de faydalı olacaktır.

Yatağınızı Uzağa Konumlandırın

Dairenizde daha geniş bir stüdyo daire dekorasyonu için yatağınızı uzağa konumlandırın.  Evinizde alan derinliği ortaya çıkarmak için işe yarayacak bir yöntemdir. Evinizdeki kısımları daha net ifade etmenize de olanak tanır. Bu sayede misafirleriniz kapıdan içeri girdikleri anda evinizi olduğundan çok daha geniş olarak görecektir.

İşlevsel Mobilyalar Tercih Edin

Stüdyo daire dekorasyonu yaparken alan genişliğini arttırmanın en hızlı yolu ise aynı anda birçok ürüne dönüşebilen mobilyalar tercih etmektir. Örneğin açılır sehpa seçerek kalabalık arkadaş gruplarını çok rahat ağırlayabilirsiniz. Ya da çekyat gibi koltukları tercih ederek istediğiniz zaman mobilyalarınızı yatak olarak kullanabilirsiniz.

Duvar Rafları Kullanın

stüdyo ev dekorasyonu

Stüdyo dairelerde en çok karşılaşılan problem evlerin kalabalık görünümüdür. Sahip olduğunuz eşyaları ne kadar saklayabilirseniz o denli ferah bir alan yaratabilirsiniz. Bu durumda köşelerdeki alanları mimari ayrıntıları raf olarak düzenleyip stüdyo dairede yaşamayı bir avantaja çevirebilirsiniz. Daha büyük eşyalar yerine evinizde duvar rafı kullanmak alanı olduğundan daha büyük ve ferah gösterebilir. Stüdyo daire dekorasyonu açısından da güzel bir görünüm yakalamanıza da destek olacak bu yöntem sayesinde evinizde daha rahat hareket edebilirsiniz.

Duvarlarınızda Pastel Renkler Tercih Edin

stüdyo daire dekorasyon fikirleri

Stüdyo daire dekorasyonu ile ilgili önemli ayrıntılardan biri de boya tercihlerinizi radikal renkler yerine pastel tonlardan yana kullanmanız olacaktır. Bu sayede stüdyo dairenizde daha ferah bir görüntü yakalayabilirsiniz. Bunun dışındaki renkler yani örneğin bordo ya da lacivert gibi renkler, alanın havasını karartacağı gibi evinizi olduğundan çok daha ufak ve kalabalık gösterir. Dairenizdeki alanınız az ve bu bölümde evin farklı ortamlarını buluşturacaksanız daha az mobilya kullansanız da daireniz dar ve oldukça kalabalık görünebilir. Stüdyo dairelerin olumsuz tarafı olarak görülen bu duruma karşı basit ve etkili bir yöntemle çözüm bulabilmeniz mümkün. Stüdyo daire dekorasyonu yaparken elbette açık renk boyalar size fayda sağlayacaktır. Beyaz, bej ya da açık tonları ışığı daha iyi yansıttığı için evinizin geniş görünmesini sağlayabilir ve bu sayede siz de ferah bir alanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Doğal Işıktan Yararlanın

Stüdyo daireniz ne kadar fazla ışık alırsa o kadar iyidir. Çünkü aldığı gün ışığı sayesinde olduğundan çok daha fazla geniş görünecektir. Bu nedenle mobilya ya da perde seçerken dairenizin olabildiğince doğal ışıktan faydalanabileceğiniz düzenlemeleri tercih edin.

Büyük Halılar Tercih Edin

Stüdyo dairenizde güzel motifli büyük bir halı tercih etmeniz dairenizin enerjisini yükseltebilir. Diğer yandan tekli ufak kilimler kullanmak yerine bu tür aksesuarları seçerek dairenizdeki kalabalık görünümü az da olsa hafifletebilirsiniz. Stüdyo daire mobilyalarını tercih ederken önemli noktalara dikkat ederek aldınız, ancak seçtiğiniz halılar yaratmak istediğiniz ferah görünümü olumsuz etkilenmesine neden olabilir. O halde stüdyo daire için halı seçerken neye dikkat etmelisiniz? Şöyle ki halılarda daha geniş ve açık renkli modelleri tercih etmelisiniz. Daha modern bir görünüme sahip olan perde seçimi de halılar ile beraber evinizde harika bir atmosfer yaratacaktır.

Hareket Alanını Kısıtlamayın

stüdyo daire dekorasyon örnekleriStüdyo daire dekorasyonu ile ilgilenirken evinizdeki mobilyaları yerleştirdiğiniz alan içerisinde hareketinizi kısıtlamayacak bir alan ve düzen kurmalısınız. Yakınlarınızın tuvalete ya da banyoya giderken mobilyalarınızın ve masalarınızın üzerinden atlamasını istemezsiniz. Aynı zamanda düzenli bir ortam her daim yaşam alanınızı çok daha büyük ve ferah gösterecektir.

Büyük Mobilyalardan Kaçının

Mobilya tercihlerinizde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta pratiklik ve fonksiyonelliktir. Bunun yanı sıra ufak ancak konforlu mobilyalar ortamı daha rahat kullanabilmenize imkân tanır. Sevdiklerinizi evinizde istediğiniz gibi ağırlamak için büyük bir yemek masası almayı hayal ediyor olabilirsiniz. Ancak stüdyo dairede bu pek mümkün olmayabilir. Bu daire tipi ufak küçük bir masaya sahip olmak demektir. Elbette bu durumu bir fırsata çevirebilirsiniz. Ve bistro tarzı yüksek sandalyeler ile donatılmış ve duvara monte ufak masaları tercih edebilirsiniz.

Eğer stüdyo daireniz küçükse dikkat etmeniz gerekenler aşağıdaki gibidir;

Sizin için sıraladığımız dekorasyon fikirleri sayesinde kullanışlı ve ferah görünen bir alan kurgulayabilirsiniz. Stüdyo daireniz oldukça küçük ve bu alanı daha büyük göstermek için neler yapabilirim diyorsanız, uygulayabileceğiniz bu daire tipleri için dekorasyon önerileri aşağıdaki gibidir;

  • Açık renkler, ışığı daha iyi yansıtabildikleri için ortamı geniş gösterebilir. Bu yüzden mutfak, oturma odası gibi alanlarda açık renkli eşyalar tercih edin. Ortamda kontrast oluşturmanız için dekoratif kırlent ve tablo gibi ürünlerden faydalanabilirsiniz.
  • Aynalar, ışığı yansıttıkları için evinizin daha ferah görünmesine destek olabilir. Duvarlarınızda aynalara yer vererek stüdyo daire dekorasyonu konusunda şık bir görüntü yaratabilir ve yaşam alanınızı daha büyük gösterebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir