Mimari&Tasarım

7 Farklı Country Tarzı Dekorasyon Fikri

country tarzı dekorasyon

Country tarzı günümüzde şehir yaşamının beraberinde getirdiği stresten biraz olsun uzaklaşmak isteyen bireylerin tercih ettiği bir dekorasyon stilidir. Country stili ev dekorasyonu nasıl yapılır, hangi unsurlara dikkat etmeniz gerekir gibi önemli konuyla ilgili merak ettiğiniz her detaya yazımızda yer verdik.

Evinize yapacağınız küçük dokunuşlarla çok kolay şekilde dinlendirici bir ortam oluşturabileceğiniz country tarzı son zamanlarda oldukça popüler bir stil. Country tarz, daha sıcak ve rahat bir dekorasyonu ifade eder.  Yalnızca mobilyalarınız da değil evinizdeki bütün eşyaların da bu tarzda olması önemlidir. Kırsal yaşamı evinize taşıyarak tabiatın dokunuşuyla dinlendirici bir konfor alanına sahip olmanıza imkân tanır. Şehrin ortasında bir villaya sahip olsanız dahi villa kapısından tutun da evinizin her yeri, günlük hayatın stresinden uzak rahatlatıcı ve sıcak bir kır evine dönüşebilir. Country tarz tasarımda genel olarak sadelik anahtardır. Country tarzı dekorasyon içeriğimizde eviniz için ilham verici bir liste hazırladık. Eğer siz de eviniz için farklı country tarzı ev dekorasyonu listesine göz atmak istiyorsanız bütün sorularınızın yanıtlarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Country Tarzı Dekorasyon Nedir?

Country tarzı dekorasyon, 20. yüzyıl başlarında kır evlerinin stilini ön plana taşıyarak şehir yaşamına uyarlanan bir dekorasyon türüdür. Tabiatı temel alarak evinize sadelik getirir. Bu tarzın ana teması her alanda doğaya yönelik olmaktır. Kır tarzı olarak da bilinen tasarımda genellikle pastel ve açık renkler kullanılır. Renklerle oluşturulan samimi ve sıcak ortam dinlendirici bir etki yaratarak bu tarzın işlevini yerine getirir. Evinizi bu tarza göre dizayn ederken önemli bir unsur mobilyalardan duvar rengine, aksesuarlardan perdelere kadar evinizdeki her parçanın country stilde olması gerektiğidir. Genellikle ahşap ürünlerin kullanılması ve doğa desenlerinin tercih edilmesi bu tasarımın olmazsa olmazlarıdır. Bu tercihler evinize konfor ve rahatlık katıyor.

Country Tarzının Öne Çıkan Özellikleri

Ahşap

country dekorasyon önerileri

Hiçbir country tarzı iç tasarım, ahşap unsurlar olmadan bitmiş sayılmaz. Ahşabın kullanımı country tasarımı oluştururken en önemli parçalarından biridir. Açıkta kalan kirişleri, ahşap panelleri ve ahşap döşemeleri hayal edebilirsiniz. Eğer evinizde yoksa bütçeniz dâhilinde eklemeyi düşünmelisiniz. Fakat bütçeniz kısıtlıysa country bir görünüm için ahşap lambiri ya da tuğla desenli duvar kâğıdını kullanmak harika bir iç tasarım olabilir. Sürgülü ahır kapılar, bu tasarım için mükemmeldir ve geleneksel tarzda klasik ahşap mobilyalar kır tarzı ev tasarımında gereklidir. Ayrıca hasır sepetler kullanarak depolama alanı yaratabilir ve organik malzemelerden yapılmış döşemeler ve kilimlerle doğal temayı koruyabilirsiniz.

Sadelik

Country iç tasarım aslında basittir. Modernleştirdikçe derinlik eklenir ancak tasarım bu stilinin önemli özelliği olan sadeliği korur. Beyaz, krem, kahverengi ve bej gibi nötr renkler, country tarzı tasarımda mükemmel ve aynı zamanda basit temel renkleri oluşturur. Bir kır evinin sıcak ve davetkâr görünmesi için doğal ve yumuşak tonlar seçebilirsiniz. Desensiz bir kanepe, sehpalar üzerindeki sade hatlar ve geri kazanılmış ahşap raflar country stil iç tasarıma sadelik katar. Evinizdeki her eşyanın bir amacı olmalıdır. Eşyalar sadece görsellik için değil kır tarzı ev gibi göründüğünden pratik ve kullanışlı olmalıdır.

Uyumsuzluk

country dekorasyon stili

Uyumsuz mobilyalar, country iç tasarımının önemli görünümlerinden biridir. Country stili tasarımında odalarınızın birbirleriyle doğal bir şekilde bağlantılı olması gerektiğini unutmayın. Bir country tasarıma sahip evde mobilyalar nesillerdir evinizdeymiş gibi görünmelidir. Yeni eşyalardan kaçınmak, country iç tasarımı evinizde yakalamanıza yardımcı olacaktır. Daha farklı eşyalar için ikinci el mağazalarına bakabilirsiniz. Mutfak ünitelerinde birbirlerinden farklı kulplar ve düğmeler kullanabilirsiniz.

Kusurlar

Ahşaptaki çizikler, sıyrıklar ve girintiler kır tarzı iç tasarımda önemli izlerdir. Fazla düzgün olmayan tasarımlar ve düzenler country stil için doğaldır. Ocağın üzerine dökülmeye hazır bir demlik çay ve yanan bir ateş hayal edebilirsiniz. Country dekorasyon, eşyalarınızın sadece kullanılmış gibi değil iyi kullanılmış görünmesiyle ilgilidir.

Pratiklik

country dekorasyon

Country stili ev dekorasyonu tamamen pratiklik ile ilgilidir. Bir çiftlik evinde kullanılmayan ve amaçsız olan şeyleri göremezsiniz. Country stili bir evde her eşyanın bir anlamı vardır ve hiçbir eşya gösteriş için değildir. İster yemek masasının etrafındaki sandalyeler ister aksesuarlar olsun country tasarımda hiçbir şey yüzeysel değildir. Depolama alanına sahip mobilyalar bu tarzın olmazsa olmazıdır. Bu sayede evinizdeki eşyaları daha düzenli bir şekilde depolama alanlarına yerleştirebilirsiniz.

Rahatlık

Kır stili dekorasyonuna konfor ve renk katmak için battaniyeler, örtüler ve renkli kilimler kullanabilirsiniz. Country stili dekorasyonun olmazsa olmazları olan ekose desenli malzemeleri ve kalın örgüleri tercih edebilirsiniz. Kırmızı ve pembe gibi yumuşak mobilyalar için sıcak renkler kullanabilirsiniz. Gri, sarı ve mavi gibi renkler de mutfaklarda parlak ve samimi bir atmosfer için harika olacaktır. Ayrıca yenilenmesi gereken mobilyalarınız için ucuz parlak renkli boya tercih edebilirsiniz.

Country Tarzı Dekorasyon Fikirleri

  1. Çağdaş Country

country dekorasyon nedir

Country stili genellikle dantelli perdeler ve meşe mobilyalar ile harmanlanır. Ancak çağdaş stil bu görüntüleri temiz çizgiler ve nötr renk şemasıyla canlandırır. Geçmişi kabul ederken mevcut trendleri de kullanarak bir alan yaratmak için yıpranmış ahşapları, boyalı yüzeyleri ve metalleri karıştırabilirsiniz.

  1. Amerikan Country

Amerikan country, dönemin tarımsal yaşam tarzından, doğal kaynaklarından ve el yapımı ürünlerden yararlanır. Nötr duvarlara eklenmiş bir kırmızı, koyu yeşil, mavi ve gri gibi tonlardan oluşan renk paleti ile evinizi çeşitlendirebilirsiniz. Bir oturma alanında örgülü kumaş kilim kullanabilirsiniz. Gerçek antikalar kullanabilir ya da daha uygun ürünler de tercih edebilirsiniz.

  1. İngiliz Country

İngiliz country görünüm için İngiliz antika mobilya parçaları ve aksesuarlarını bir araya getirebilirsiniz. İngiliz country tarzı havayı yaratmak için duvarları kremsi bir manolya beyazına boyayabilirsiniz. Lambiri kaplama ise İngiliz taşra dekorasyonun için iyi bir dokunuştur. Nötr boya size göre değilse İngiliz kır bahçesini anımsatan leylak rengi, yeşil, sarı ve mavi tonlarında zarif çizgili duvar kâğıdı kullanabilirsiniz.

  1. Çiftlik Evi Country

Yıpranmış yüzeyler ve yorganlar, kristal avize ya da ahşap mobilya parçaları, bu tarzı evinize taşıyabilir. Eskitilmiş ahşap yüzeyler ve nötr tonlarda boyalı mobilyaları tasarıma dahil edebilirsiniz. İnce bir kontrast için açık maviler, yeşiller ve sarılar kullanılabilir.

  1. Fransız Country

country dekorasyon özellikleri

Romantizm, Fransız country stilinin önemli bileşenidir. Krem, uçuk mavi ya da sarı gibi ince tonlardaki parlak boyalı duvarlar ön plandadır. Kıvrımlı berjer sandalyeler ve oymalı gardıroplar, Fransız kırsal görünümünün bileşenleridir. Tipik bir Fransız yerel tekstiller kırmızı, sarı veya mavi çiçekli battaniyeler, kareli yatak etekleri ve kırlentleri, Fransız kır yaşamı temasını ifade eder.

  1. İskandinav Country

İskandinav country stili İsveç, Danimarka, Finlandiya ve Norveç’ten esinlenir. Mütevazı tasarımıyla tanınan ince renk kullanımı ve boyalı dekoratif detaylar ön plandadır. İskandinav tasarımında açık renklerden yararlanılır. Ahşap mobilyaların çoğu doğal haliyle bırakılır veya beyaza boyanır.

  1. Toskana Country

Toskana stili doku ve karakteri rustiktir. Yüzeyler doğal unsurlarla doludur. Kaba sıvalı duvarlar veya ahşap kalaslardan oluşan zemin bu stilin yansımalarıdır. Mobilya ve aksesuarları minimumdadır. Odalar da temel mobilya parçaları kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir